inliner relining?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Vakantie, preventief riool onderhoud uitgevoerd?.

Een van de meest effectieve manieren om verstoppingen te voorkomen, is door uw leidingen preventief te reinigen en te controleren door middel van een camera inspectie. Spoel sowieso altijd voor vertrek alle afvoeren een paar keer goed door en laat de kranen allemaal een paar minuten lopen. Hierdoor worden eventuele ophopingen weggespoeld en wordt uitdroging in de leiding voorkomen.

Voorkom verstoppingen in de vakantieperiode

De vakantieperiode is een tijd waarin we graag ontspannen en genieten van onze welverdiende rust. Het laatste waar we aan willen denken zijn verstopte leidingen en nare geurtjes die onze vakantievreugde verstoren. Daarom is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om deze ongemakken te voorkomen.

Laat uw leidingen voor de vakantie preventief reinigen en controleren

Een goede manier om verstoppingen te voorkomen, is door uw leidingen voorafgaand aan uw vakantie preventief te laten reinigen. Hierdoor worden eventuele ophopingen of vuilresten verwijderd, waardoor de kans op verstoppingen aanzienlijk wordt verminderd.

Spoel alles goed door voor vertrek

Voordat u vertrekt, is het essentieel om alle afvoeren grondig door te spoelen. Laat het water enkele minuten stromen bij elke kraan en spoel ook het toilet meerdere keren door. Dit helpt om eventuele ophopingen of uitdroging in de leidingen te voorkomen.

Wees alert op borrelende geluiden, stankoverlast en lekkages

Als u tijdens het doorspoelen of gebruik van de afvoer borrelende geluiden hoort, stankoverlast ruikt of zelfs lekkages opmerkt, wacht dan niet tot het te laat is. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen en een professional in te schakelen om het probleem op te lossen. Hiermee voorkomt u verdere schade aan uw leidingen en mogelijke verstoppingen.

Gebruik uw afvoer waar deze voor bedoeld is

Eén van de belangrijkste preventieve maatregelen is het correct gebruik maken van uw afvoer. Houd u aan de "drie P's": plas, poep en papier in combinatie met water. Andere materialen zoals vetten, oliën, schoonmaakdoekjes en hygiëneproducten kunnen uw leidingen verstoppen en moeten daarom vermeden worden.

Zorg voor voldoende ontlastvoorzieningen bij gecombineerde riolering

Als u een gecombineerde riolering heeft waar zowel hemelwater als huishoudelijk afvalwater doorheen stroomt, is het belangrijk om voldoende ontlastvoorzieningen te hebben in de hemelwaterafvoeren. Dit voorkomt dat uw leidingen overbelast raken en waterschade in het pand veroorzaken.

Conclusie

Het voorkomen van verstoppingen in de vakantieperiode is essentieel om ongemakken en mogelijke schade aan uw eigendommen te voorkomen. Door preventieve maatregelen te nemen, zoals het reinigen van uw leidingen voorafgaand aan uw vakantie, goed doorspoelen van alle afvoeren, snel actie ondernemen bij problemen en correct gebruik maken van uw afvoer, kunt u met een gerust hart op vakantie gaan.

Wij wensen u een fijne en zorgeloze vakantie toe!

Met vriendelijke groet,

uw RIR Leidingtechniek B.V. team