Wij bellen u terug!

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Algemeen

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt bij RIR Leidingtechniek B.V. telefonisch terecht of u kunt hier eenvoudig een afspraak maken.

Wat is RIR Leidingtechniek B.V.?

RIR Leidingtechniek B.V. is een erkend dienstverlener voor alle riool technische problemen in en om uw pand. RIR Leidingtechniek B.V. is één van de weinige riool servicebedrijven in Nederland, die is aangesloten en erkend is door “Techniek Nederland”. Dit is de brancheorganisatie voor alle technische installatiebedrijven binnen Nederland

Wat zijn de openingstijden van RIR Leidingtechniek B.V.?

RIR Leidingtechniek B.V. is op weekdagen geopend van 07:00 tot 17:00 uur. In de weekenden en op feestdagen, zijn wij gesloten.

Wat zijn de prijzen bij RIR Leidingtechniek B.V.?

Voor het ontstoppen rekenen wij binnen een straal van 25 kilometer vanuit Swalmen, voor particulieren binnen de reguliere werktijden, altijd een starttarief van € 99,- inclusief btw, inclusief voorrijkosten en inzet van materieel. Wanneer de ontstoppingswerkzaamheden onverhoopt langer duren als 30 minuten berekenen wij € 30,- inclusief btw per vervolg kwartier.

Hoe kan ik betalen?

Betalingen van Particuliere klanten dienen bij voorkeur per pin of contant te geschieden. Onze monteurs beschikken over een mobiele pinautomaat en een IPad waarmee direct de rekening opgemaakt en voldaan kan worden. U ontvangt de pin bon (betalingsbewijs) direct via de mail. De officiële factuur en de werk bon volgen binnen enkele dagen via de mail.

Rioolreiniging

Ik heb een vervuilde rioolleiding, wat nu?

Wij kunnen de leiding preventief reinigen met hoge waterdruk en frezen met een veer. Achteraf kunnen wij een camera inspectie uitvoeren om de werkzaamheden te controleren.

Mijn riool leiding is verstopt, hoe los ik dat op?

Wanneer uw riolering is verstopt dan ontstoppen en/of reinigen wij deze. Afhankelijk van waar de verstopping zich bevindt en welke leiding diameter het betreft, doen wij dit met een veer/frees of met hoge waterdruk.

Wat zijn de prijzen voor reiniging?

Voor het ontstoppen binnen de reguliere tijden rekenen wij binnen een straal van 25 kilometer vanuit Swalmen, voor particulieren een starttarief van € 99,- inclusief btw. Wanneer de ontstoppingswerkzaamheden langer duren als een 30 minuten berekenen wij € 30,- inclusief btw per vervolg kwartier.

Voor een eenvoudige camera inspectie/controle achteraf, na het ontstoppen en uitgevoerd binnen het eerste uur, betaald u bij ons een minimumbedrag van € 130,- inclusief btw extra.

Rioolinspectie

Hoe wordt het riool geïnspecteerd?

Afhankelijk van de diameter, de lengte van de leiding en het doel van de inspectie kiezen wij de meest geschikte camera. Bij kleinere leiding diameters (20 t/m 160 mm) is dit meestal een schuifcamera. Bij grotere diameters is dit een zelfrijdende (robot) camera. Inspecties worden vaak stroming afwaarts via de aansluiting van een instrument uitgevoerd. Het is ook mogelijk de inspectie stroming opwaarts uit te voeren, via een ontstoppingsstuk of via een controle put.

Ik wil mijn riool laten inspecteren, kan dat?

Ja, zeker wij inspecteren uw riolering met HD camera's. Met onze specialistische HD camera’s is het mogelijk leidingen/rioleringen vanaf 20mm tot en met 1500mm doorsnee te inspecteren over een lengte van maximaal 500 meter.

Wat is een stank- en lekdetectie?

Wanneer u stank in het pand ondervind is dat een vervelende situatie, welke veelal toe te schrijven is aan rioolproblemen of lekkages in de riolering. Aangezien riool gassen niet zichtbaar zijn is het vaak lastig om de oorzaak te achterhalen. Wij maken d.m.v. rook de gassen en de lekkage zichtbaar. Deze manier is uiterst betrouwbaar en efficiënt.

Wat zijn de prijzen voor inspectie en stank/lekdetectie?

Het starttarief voor een uitgebreid onderzoek bedraagt minimaal € 193,60 inclusief btw.

Rioolrenovatie

Hoe kan ik mijn riool laten repareren?

Riool reparatie kan op twee manieren uitgevoerd worden: traditioneel en modern. Traditioneel: is het defecte stuk riool vrij leggen (graven) en vervangen voor een nieuw stuk. Modern: ook wel de NO-DIG-methode (niet graven) genoemd. Dit betekent dat wij de defecte buis van binnenuit repareren d.m.v. een deelreparatie kous (deel relining).
Vooraf zal er altijd een camera inspectie uitgevoerd moeten worden. Dit doen we om het probleem inzichtelijk te maken en de best passende oplossing aan te kunnen bieden.

Moet er worden gegraven bij een rioolrenovatie?

Afhankelijk van de techniek die er toegepast kan worden moet er wel of niet gegraven worden. Een klein gat buiten het pand, moet er meestal wel gemaakt worden, om überhaupt toegang tot de leiding te kunnen krijgen.

Wat wordt er gedaan bij een riool renovatie?

Bij een riool renovatie wordt het oude en bestaande leidingsysteem vervangen voor een nieuwe of wordt het bestaande systeem volledig gerelined door middel van een kous en/of spraycoating. Wanneer verstopping/ lekkage/ stankoverlast/ verzakking of overlast met ongedierte blijft terugkomen, is het vaak de beste oplossing om de riolering te renoveren. Voor de actuele status en de exacte problemen in de riolering inzichtelijk te maken, dient er altijd eerst een uitgebreide camera inspectie uitgevoerd te worden door ons. Op basis van de gegevens die de inspectie ons oplevert maken wij u graag geheel vrijblijvend en verder kostenloos een offerte.

Kous Relining

Is het mogelijk om rioolproblemen op te lossen zonder te graven?

In veel gevallen kan een rioolprobleem worden opgelost zonder te graven. Het begint echter altijd eerst met een uitgebreide camera inspectie en haalbaarheidsonderzoek.

Wat is Kous Relining?

Kous Relining is het modern renoveren van een bestaande leiding. De oude originele leiding wordt gebruikt als een mal (vorm), waarin, een in eerste instantie flexibele kous wordt aangebracht, die vervolgens wordt opgeblazen en word uitgehard in de oude leiding. Het voordeel is dat een oude leiding niet vrij gekapt en gegraven hoeft te worden. Dit is ideaal als de leiding onbereikbaar is, bijvoorbeeld: onder een bestaand gebouw zonder kruipruimte en/ of kelder.

Rioolproblemen

Hoe kan ik rioolproblemen voorkomen?

Je kunt rioolproblemen voorkomen door het riool alleen te gebruiken voor dat waar het voor bedoeld is: ‘‘DE DRIE P’s’’ (Poep, Plas en Papier).

Wat is de oorzaak van een rioolprobleem?

Er zijn diverse oorzaken voor rioolproblemen, denk bijvoorbeeld aan: achterstallig onderhoud, veroudering, slijtage, oneigenlijk gebruik, capaciteitsproblemen, vervuiling, constructieve fouten, et cetera.

Wat te doen tegen riool problemen?

Riool problemen voorkom je door regelmatig onderhoud te laten plegen en 1 keer in de 5 jaar uw riolering te laten inspecteren.

Welke oplossing biedt RIR Leidingtechniek B.V.?

Wij lossen de verstoppingen op, reinigen uw leidingen, maken het probleem inzichtelijk en voeren de benodigde reparatie/renovatie voor u uit.

Ontstoppingsbedrijf

Hoe snel kan een monteur langskomen?

Normaliter kan een monteur dezelfde dag nog komen. Het ligt aan de planning van onze monteurs wanneer zij langskomen.

Mijn leiding is verstopt, wat nu?

Bel RIR Leidingtechniek B.V. op het nummer + 31 (0)475 - 741 649 of maak hier een afspraak

Moet een verstopping snel worden opgelost?

Ja, want door een verstopping kan er schade (wateroverlast) ontstaan in het pand.

Op welk tijdstip kan een monteur langskomen?

Een monteur kan langskomen binnen de reguliere werktijden op maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 17:00 uur. In de weekenden en op feestdagen, zijn wij gesloten.