Rioolcamera?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Rioolproblemen detecteren middels een rioolcamera.

De rioolcamera is het oog van de inspecteur in de leiding; samen maken zij het verschil en worden uw rioolproblemen zeer nauwkeurig in beeld gebracht!

De camera inspectie technieken van RIR Leidingtechniek B.V.

Een rioolinspectie kan uitgevoerd worden in leidingen vanaf 20 mm tot 1500 mm. De geavanceerde rioolcamera-systemen van RIR Leidingtechniek B.V. zijn in alle soorten leidingen en diameters van buitenaf detecteerbaar. Het maakt niet uit waar de camerakop zich exact bevindt; of dit in huis, onder het gazon, in de muur of onder het asfalt is, onze experts traceren de camerakop, peilen de diepte van de leiding en brengen uw rioolprobleem volledig digitaal in beeld en in kaart!

De maximale rioolinspectie lengte middels de rioolcamera-systemen is 500 meter en de maximale detectiediepte bedraagt 6 meter. De beelden en rapportages die tijdens de rioolinspectie worden opgenomen leveren tevens bewijslast voor o.a. uw verzekering. Daarom worden de beelden ter plekke op USB gezet en in de Cloud opgeslagen, zodat u het geconstateerde altijd terug kunt kijken en eventueel kunt gebruiken bij geschillen over de rioolproblemen. Eén camerabeeld zegt tenslotte meer dan 1000 woorden.

Het nieuwste rioolcamera-systeem dat wordt ingezet bij een rioolinspectie wordt door RIR Leidingtechniek B.V. gebruikt. De ‘Kummert Profi 4 HD’ is inzetbaar vanaf een diameter van 50 mm en beschikt over een uitstekend HD-beeld en opnamekwaliteit. Het rioolinspectie systeem is volledig modulair in te richten. Dit betekent dat wij het systeem naar eigen keuze kunnen aanpassen aan elke voorkomende situatie, om zo een optimale analyse uit te voeren inzake uw rioolproblemen. Er kan gekozen worden uit diverse lengtes en diktes van de duwkabels, welke de rioolleidingen ingaan. Daarnaast worden de camerakoppen exact afgestemd op de uit te voeren werkzaamheden en rioolinspectie. De Kummert Profi 4 HD kan omgebouwd worden tot een volledig zelfrijdend rioolinspectie systeem met een maximale rioolinspectie lengte van 300 meter. De camerakop kan 360 graden rondkijken in de rioolbuis en over -120 graden en +120 graden kantelen. Met deze specifieke mogelijkheden kunnen wij het probleem tijdens de rioolinspectie duidelijk in beeld en tevens digitaal in kaart brengen, zo wordt de modernste rioolcamera ingezet voor een optimale analyse. Alle bevindingen worden realtime digitaal op de interne harde schijf van de Kummert Profi 4 HD vastgelegd en geëxporteerd in de Cloud . Na de rioolinspectie rolt een compleet inspectierapport uit de printer met daarin alle geconstateerde bevindingen en eventuele rioolproblemen. Het rapport bevat foto’s met bevindingen in tekst, de inspectieafstanden tot de geconstateerde rioolschade op de centimeter nauwkeurig. Ook maakt de Kummert Profi 4 HD een 2D / 3D tekeningen van het rioolstelsel met daarin de bevindingen op de centimeter nauwkeurig in de ingevoerde constateringen. In de HD video-opname ziet u in beeld ook de centimeters, diameters, het geconstateerde en natuurlijk het haarscherpe HD videobeeld.

Speciaal voor dit rioolinspectie systeem hebben wij de uitgebreidste software ‘Kummert 3D Ultimate Software’ aangeschaft. Deze software maakt het mogelijk om alle opgeslagen rioolinspectie beelden achteraf op kantoor te controleren en te bewerken. Ook het uitwerken van het 2D / 3D rioolplan is een uniek facet van de Kummert Profi 4 HD en een echte meerwaarde. Allle bestanden worden in de Cloud opgeslagen en kunnen altijd op elk moment weer opgeroepen worden, wanneer de werkzaamheden vervolgt of uitgebreid dienen te worden.