Rioolreiniging nodig?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Wortels frezen.

Vormen wortels een probleem voor uw riool? Dan kunt u de wortels door ons weg laten frezen. RIR Leidingtechniek B.V. zorgt ervoor dat de wortels op een vakkundige wijzen worden weggehaald en creëren zo weer een ideale doorstroming voor uw afvalwater. Het wortels frezen is een veelvoorkomende oplossing voor rioolproblemen bij breuken of scheuren in buizen met als gevolg wortel-ingroei.

Voor het wortels frezen wordt vaak gekozen bij scheur- en breukproblemen van riolering. Dit komt vaak voor bij gresbuizen en beton, maar ook bij PVC kunnen wortels een probleem vormen. Wortel-ingroei brengt vaak nare gevolgen met zich mee zoals verstoppingen, lekkages, stank en in het ergste geval zelfs wateroverlast. Ook wordt het rioleringsstelsel vaak stukgedrukt of ontstaan er verzakkingen in het rioolstelsel door in en ex filtratie van afvalwater.

Wortels frezen is dan vaak de oplossing. In de meeste gevallen kan door deze techniek een mooie (tijdelijke) doorgang gecreëerd worden. Tijdelijk, want de wortels zitten immers in de scheur of in de kraag van de rioolbuis. De wortels zullen dan mogelijk binnen 1 á 2 jaar opnieuw voor een rioolverstopping zorgen met dito problemen.

RIR Leidingtechniek B.V. adviseert dan ook altijd om na het frezen een camera inspectie uit te voeren. Middels deze camera inspectie van uw riool kunnen wij bekijken hoe groot de schade aan de riolering is. Is de buis al verzakt of zijn er grote stukken buis ingevallen? Dan is er maar één optie en dat is het vernieuwen van het betreffende stuk rioolbuis. Is de schade beperkt en is er nog geen verzakking ontstaan? Dan adviseren wij een deelrenovatie liner te laten plaatsen op de betreffende zwakke plek. Door deze deelrenovatie liner, ook wel een kous genoemd, wordt de wortel letterlijk buitengesloten en kan het deel van de rioolbuis er zeker weer de komende 50 jaar tegenaan. Wortels frezen alleen is dus niet altijd de structurele oplossing, maar kan wel erg effectief zijn bij specifieke rioolproblemen!