Rioolreiniging nodig?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Rioolreiniging door RIR Leidingtechniek B.V.!

Het reinigen van uw riool-leidingen wordt door ons altijd goed, vakkundig, snel, hygiënisch en betaalbaar voor u uitgevoerd.

Rioolleiding verstopt of vervuild?
Rioolreiniging, ook wel bekend als ontstoppen, is essentieel bij een verstopping. Door te kiezen voor rioolreiniging hoeft u niet direct groots te gaan hakken, breken, slopen en de leidingen te vervangen. RIR Leidingtechniek B.V. hanteert verschillende manieren van rioolreiniging, afhankelijk van de aard van de rioolverstopping en waar deze zich bevindt.

De rioolreiniging moet nauwkeurig en grondig gebeuren, anders bestaat de kans dat de verstopping zich op korte termijn herhaalt; iets wat wij, en u vooral, zeker niet willen. Als de rioolreiniging (ontstopping) goed is uitgevoerd, kan de leiding (riolering) er bij normaal gebruik weer jaren tegenaan. Daarom is het ook aan te raden om, wanneer er mechanisch ontstopt wordt, de rioolbuis met hoge waterdruk na te reinigen. Laat dit altijd door experts doen; in de praktijk blijkt deze reiniging niet altijd mogelijk.

Als u kies voor rioolreiniging door middel van de hoge waterdruk-reiniging worden alle materialen die aan de buiswand kleven los gespoten. Dit gebeurt middels diverse spuitkoppen. Het afval zal vervolgens direct doorspoelen naar het hoofdriool van de gemeente. Alle soorten rioolbuizen, of het gaat om PVC, pe, na, ac, gres, beton, gietijzer, lood of eterniet slippen door de jaren heen iets tot helemaal dicht. Door met hoge waterdruk en diverse spuitkoppen te reinigen, frezen en stralen we de rioolbuizen weer open tot hun originele (nieuw)diameter.