Verstopping?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Mechanisch ontstoppen.

Rioolreiniging kan tevens uitgevoerd worden middels de mechanische systemen waar RIR Leidingtechniek B.V. over beschikt. Door deze werkwijze komt er geen water aan te pas en wordt uw riool volledig mechanisch ontstopt.

Mechanisch ontstoppen, ook wel bekend als mechanische rioolreiniging, gebeurt met een spiraal, welke ook wel een veer wordt genoemd. De rioolverstopping wordt daarbij doorboord. De spiralen zijn er in verschillende lengtes en diktes. Afhankelijk van de diameter van de verstopte buis bepalen wij welke spiraal het beste ingezet kan worden voor de mechanische ontstopping. Vaak is de situatie zo dat er door een relatief kleine diameter (40 mm) in ene grotere diameter (70 mm) ontstopt moet worden. Dit vraagt om vakmanschap en de juiste apparatuur voor de mechanische ontstopping. De spiralen die door RIR Leidingtechniek B.V. worden gebruikt zijn uit te breiden met diverse opzetstukken, waarbij de grotere spiralen te verlengen zijn tot een lengte van ruim 80 meter.

Het mechanische ontstoppen van uw riool gebeurt met een veermachine en 6, 8, 16 en 22 mm spiralen. De leidingdiameters waarbij wij kiezen voor mechanisch ontstoppen zijn diameters vanaf 12 mm tot en met 250 mm en over een lengte van maximaal 80 meter. De spiralen draaien met 540 toeren per minuut met maximaal 0.75 kW (1 PK) vermogen.

Door te kiezen voor het mechanisch ontstoppen van uw riool is er geen hoge drukspuit nodig!