inliner relining?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Voorkom verstoppingen: reinig uw leidingen en dakgoten preventief.

De bladeren vallen en het hemelwater komt regelmatig met bakken uit de lucht: de herfst komt Nederland binnengestormd. Tijd om in actie te komen en uw dakgoten en –leidingen preventief te (laten) reinigen! In deze periode zijn verstoppingen en rioolproblemen namelijk aan de orde van de dag. Riool R.I.R. Leidingtechniek uit Swalmen geeft uitleg.

In bijna elke woning en elk bedrijfspand zorgen de dakgoten en regenpijpen ervoor dat hemelwater wordt opgevangen en afgevoerd, richting de riolering of infiltratie. Toch krijgt een dakgoot niet alleen water te verwerken. Vooral in de herfst blijven veel bladresten, zand, mossen en andere viezigheden die van de dakpannen afstromen achter in het afvoerstelsel. Als er té veel troep aanwezig is, stroomt het hemelwater mogelijk niet meer goed weg en dat blijft vaak niet zonder consequenties.

Schade door verstopte hemelwaterafvoer
Water dat niet via de dakgoot kan worden afgevoerd, zoekt onverbiddelijk een andere uitweg. De dakgoot stroomt dan simpelweg over en het water baant zich een weg langs de muren of klettert hard naar beneden. Door openingen in de muren kan het water zelfs naar binnen sijpelen, waardoor er mogelijk vocht- en schimmelplekken of zelfs lekkages ontstaan. Ook kan er erosie aan de bestrating of verharding ontstaan, omdat het water telkens met grote kracht op dezelfde plek neerkomt.

Haal uw dakgoten regelmatig leeg
Om schade aan uw woning of bedrijfspand te voorkomen is het belangrijk om uw dakgoten regelmatig schoon te maken. Op het oog misschien een simpele oplossing, maar in de praktijk soms toch een vervelende klus. Dakgoten bevinden zich nu eenmaal op grote hoogte en zijn vaak lastig te bereiken. Daarnaast blijft het natuurlijk een smerig klusje. Toch loont het zich om 2x per jaar uw dakgoten te reinigen, zo verkleint u de kans op afvoer- en rioolproblemen.

Gebruik een bladvanger
Een bladvanger wordt vaak ingezet om verstopping van de regenpijp te voorkomen. Het houdt bladeren en ander grof vuil tegen en voorkomt daarmee vaak de grootste problemen. Een bladvanger wordt vaak geplaatst op het punt waar de dakgoot overgaat in de regenpijp. Toch is het beter om deze lager bij de grond te plaatsen, als onderdeel van de regenpijp. Zo is hij makkelijker leeg te halen als deze toch onverhoopt vol raakt. Een bladvanger onderaan de regenpijp wordt ook wel een blad- of loofafscheider genoemd.

Reiniging en inspectie door Riool R.I.R. Leidingtechniek uit Swalmen
Heeft u ondanks de voorzorgsmaatregelen toch last van een slecht aflopende dakgoot of regenpijp? Of voert u deze gevaarlijke, vervelende klus toch liever niet zelf uit? Riool R.I.R. Leidingtechniek uit Swalmen staat 24 uur per dag voor u klaar om uw rioolproblemen te verhelpen. Met behulp van de modernste technieken zorgen we voor een goede, vakkundige, snelle, hygiënische en betaalbare preventieve reiniging van uw dakgoten en riolering. Ook kunnen we door middel van rioolinspectie met camera overige (terugkerende) problemen lokaliseren, die mogelijk een slecht aflopende leiding veroorzaken.

Riool R.I.R. Leidingtechniek is een professioneel en erkend “Techniek Nederland” rioolbedrijf binnen de Riooltechniek, wat bij spoed altijd beschikbaar is. Of het nu gaat om het oplossen van rioollucht, ontstoppen, reinigen, inspecteren, detecteren, repareren, renoveren of relinen: Riool R.I.R. Leidingtechniek heeft altijd een passende oplossing. Hulp nodig? Lees ons verhaal, bekijk onze website of neem direct contact met ons op via 0475 - 741 649. Wij helpen u graag!