inliner relining?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Uniek in Roermond en omgeving door hypermoderne apparatuur.

De Riool-business heeft misschien niet het meest moderne en sexy imago. Wat leidingen voor de waterstroom en een sifon tegen de geurtjes, dat is het wel zo’n beetje, toch? Nee, riooltechniek gaat tegenwoordig veel verder dan dat. Sterker nog, Riool R.I.R. Leidingtechniek uit Swalmen maakt gebruik van hypermoderne technieken om zo snel en efficiënt mogelijk uw rioolproblemen op te sporen en reparaties uit te voeren. Dat maakt ze uniek in Limburg en zeker in de regio Roermond.

De experts van Riool R.I.R. Leidingtechniek vertrouwen bij veel van hun klussen op moderne technologie om zo letterlijk het vuile werk op te knappen. Vergelijk het met een behandeling in het ziekenhuis: je maakt toch ook liever eerst een röntgenfoto voordat je begint te opereren? Met speciale camera’s, robots en relining apparatuur blijven ze zo de concurrentie in Roermond en omgeving al ruim 12 ½ jaar een grote stap voor.

Het rioolstelsel in kaart brengen
Om te achterhalen waarom eventuele rioolproblemen zich voordoen, brengt Riool R.I.R. Leidingtechniek uw volledige rioolstelsel 3D in beeld en in kaart. De rioolcamera is daarbij het oog van de inspecteur in de leiding. De geavanceerde camerakop wordt als een soort capsule in de leiding ingebracht. Deze zendt op zijn beurt een signaal uit, dat overal kan worden opgepikt met een zogenaamde tracer. Het maakt niet uit waar de camerakop zich exact bevindt. In huis, onder het gazon, in de muur of onder het asfalt: onze experts traceren de camerakop, peilen de diepte van de leiding en sporen zo uw rioolprobleem op. De beelden die tijdens de rioolinspectie worden opgenomen, worden met een speciale 3D-software geanalyseerd. Op ons kantoor werken we die analyse verder uit in een rapportage, creëren we gedetailleerde tekeningen en stellen we verdere actieplannen op. Deze uitgewerkte bevindingen, kunnen vervolgens ook dienen als bewijs voor onder andere uw verzekering.

Het nieuwste hightech rioolcamera-systeem dat wordt ingezet bij rioolinspecties, wordt door Riool R.I.R. Leidingtechniek sinds mei 2018 gebruikt. De ‘Kummert Profi 4 HD’ is inzetbaar vanaf een diameter van 50 mm en beschikt over een uitstekend HD-beeld en een perfecte opnamekwaliteit. De camerakoppen zijn allemaal voorzien van een 3D geo-sensor en kunnen exact worden afgesteld op de uit te voeren rioolinspectie. Over een maximale lengte van maar liefst 300 meter kan dit systeem ongestoord zijn werk doen. De camerakop kan 360 graden rondkijken in de rioolbuis en over -120 graden en +120 graden kantelen.

Na de rioolinspectie rolt een compleet inspectierapport uit de printer met daarin alle geconstateerde bevindingen, eventueel gevonden rioolproblemen en reparatieadviezen. Het rapport bevat foto’s met bevindingen in tekst en een overzicht vande inspectieafstanden tot de geconstateerde rioolschade(s) op de centimeter nauwkeurig. Daarnaast voegen we een complete overzichtstekening van het gebouw of perceel met daarin het geïnspecteerde leidingtracé toe. Ten slotte worden ook de HD-videobeelden, indien gewenst, aan u overhandigd.

Oude of defecte leidingen relinen
Relining is het inwendig vernieuwen of repareren van bestaande leidingen. Vanaf een lengte van 50 centimeter tot wel 100 meter blazen wij u oude leidingen, letterlijk nieuw leven in. Met speciale geavanceerde apparatuur installeren wij een ijzersterke kous aan de binnenzijde van de bestaande leiding. Zwakke plekken worden zo constructief hersteld en lekkages behoren tot het verleden. Met deze innovatieve techniek van Riool R.I.R. Leidingtechniek worden onnodige werkzaamheden voorkomen. Complete leidingsystemen kunnen nu zonder veel hak-, breek- en graafwerkzaamheden worden gerepareerd of zelfs compleet worden gerenoveerd. Vloeren in panden, bestratingen, tuinen en/of openbare verhardingen blijven volledig gespaard, door het toepassen van de reliningtechniek. De renovatie/reparatie kan vliegensvlug zonder veel overlast worden uitgevoerd, wanneer het gehele leidingstelsel van binnenuit wordt vernieuwd. Door relining toe te passen, verlengen wij de levensduur van uw bestaande riool met minimaal 50 jaar.

Riool R.I.R. Leidingtechniek uit Swalmen is een professioneel en door Techniek Nederland erkend rioolbedrijf binnen de Riooltechniek, wat bij spoed altijd beschikbaar is in Roermond en omgeving. Hulp nodig? Neem contact met op via www.rioolrir.nl of bel 0475 - 741 649. “Wij helpen u graag!”