inliner relining?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Een kijkje achter de schermen bij Riool R.I.R. Leidingtechniek?

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar een goed werkende riolering is van levensbelang. Bij een rioolverstopping of leidingbreuk kan namelijk snel grote waterschade ontstaan en kunnen belangrijke bedrijfsprocessen abrupt tot stilstand komen. Riool R.I.R. Leidingtechniek uit Swalmen staat voor u klaar om deze urgente rioolproblemen op te lossen. Maar hoe ziet een typische dag van William Huppertz, directeur en eigenaar van Riool R.I.R. Leidingtechniek, er eigenlijk uit? We nemen een kijkje achter de schermen.

William is duidelijk over het verloop van een gemiddelde dag: “Een dag bij Riool R.I.R. Leidingtechniek is nooit hetzelfde”. Omdat noodgevallen zich vooral onaangekondigd voordoen, kan op elk moment de telefoon rinkelen. “Vaak belt iemand op als het leed al geleden is. Het is dan echt belangrijk dat er meteen een oplossing komt. We proberen dan ook zo snel als mogelijk op de plek van bestemming aan te komen. Het komt bijna nooit voor dat we een klus vooruit kunnen plannen, dus we moeten eigenlijk altijd alert zijn”.

Die diversiteit is juist wat het volgens William uitdagend maakt. Soms zitten er namelijk uiterst complexe problemen tussen. “Ik ben bijvoorbeeld net terug van een spoedklus bij een bouwbedrijf in Venray. Ze zaten met de handen in het haar, want een steeds terugkerend rioolprobleem zat hen al voor de zoveelste keer dwars. Al diverse bedrijven hadden zich stukgebeten op het probleem, maar nog niemand heeft een blijvende oplossing gevonden.”

Daar komt de kennis, kunde en professionele apparatuur van Riool R.I.R. Leidingtechniek om de hoek kijken. “Veel bedrijven doen aan ‘symptoombestrijding’. Ze lossen de verstopping op, maar doen niets aan het onderliggende oorzaak. Met behulp van onze rioolcamera-systemen kunnen we het hele rioolstelsel in beeld en in kaart brengen en het probleem bij de bron aanpakken. Ik ben nu bijvoorbeeld de beelden en metingen van vanochtend aan het verwerken in een rapportage. De aanbevelingen die daaruit voortkomen stuur ik straks naar de klant, zodat we het probleem nu écht doelgericht voor hem kunnen verhelpen.”

William vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de rioolwereld, om zo ook in de toekomst ook het verschil te kunnen blijven maken. “Gisteren was ik met het hele team op bedrijfsuitje naar de Ro-Ka-Tech-beurs in Kassel, Duitsland. Daar lopen we rond, op zoek naar de nieuwste technieken. Door ons verder te specialiseren, bijvoorbeeld in het localiseren, het in beeld brengen en het repareren van rioolproblemen, kunnen we ons echt onderscheiden.”

Nieuwe klanten komen vaak op een natuurlijke manier bij hem terecht. “Veel mensen vinden ons via internet. Als zij met een probleem zitten, gaan ze vaak wat rond zoeken en komen ze via Google bij ons terecht.” Toch zijn er ook veel relaties waarmee Riool R.I.R. Leidingtechniek al langere tijd intensief contact heeft - een soort partners dus. “We hebben bijvoorbeeld veel contact met loodgieters, aannemers, schadeherstellers, verzekeringen en installateurs, die bij hun klanten soms tegen rioleringsproblemen aanlopen. Doordat ze in de afgelopen 12,5 jaar succesvol met ons hebben samengewerkt, weten ze ons altijd weer te vinden en bellen ze ons soms meerdere keren per week op voor een nieuwe klus.”

Die goede ervaringen leveren daarnaast ook veel mond-op-mond reclame op en dat maakt William trots. “We zijn een klein bedrijf, met een grote kennis van zaken. Doordat we een relatief klein team hebben, kunnen we erg transparant zijn en zijn de lijntjes kort. Dat heeft zo zijn charme. Ik ben niet iemand die graag opschept over zijn bedrijf, maar heb liever dat onze klanten dat voor ons doen. Vaak zien onze klanten echt het verschil dat we kunnen maken, zeker bij een complex, terugkerend rioolprobleem. Dat geeft echt een kick.”

Riool R.I.R. Leidingtechniek uit Swalmen is een professioneel en door Techniek Nederland erkend rioolbedrijf binnen de Riooltechniek, wat bij spoed altijd beschikbaar is. Hulp nodig? Neem contact met op via www.rioolrir.nl of bel 0475 - 741 649. “Wij helpen u graag!”