inliner relining?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Riool R.I.R. Leidingtechniek: Reiniging, Inspectie en Renovatie
Niets zo vervelend als een terugkerend rioolprobleem. Als een verstopping vaak op dezelfde plek ontstaat, is de oorzaak nog niet verholpen. Veel rioolbedrijven doen aan ‘symptoombestrijding’. Ze lossen de verstopping op, maar doen niets aan het onderliggende probleem. Met behulp van moderne rioolcamera-systemen en vooruitstrevende technieken, kan Riool R.I.R. Leidingtechniek het hele rioolstelsel in kaart brengen en de problemen bij de bron aanpakken. Bij elk van onze diensten – reiniging, inspectie en renovatie – maken we dankbaar gebruik van onze tools. We nemen een aantal toepassingen van onze geavanceerde apparatuur verder onder de loep.

Reiniging: een schoon riool voorkomt verdere problemen
Als een leiding over langere afstand grondig gereinigd of ontstopt moet worden, gebruiken we één van onze hoge drukunits. Elke servicebus van Riool R.I.R. Leidingtechniek is standaard voorzien van een hoge drukunit en kan dus altijd rioolreiniging verzorgen. Een unit levert een constante wateropbrengst van maar liefst 75 liter per minuut met een druk van 150 á 200 bar. De hoge drukunits worden aangedreven door 30 PK motoren. Op de hoge drukslangen kunnen wij een grote diversiteit aan spuitkoppen, frezen en andere speciale hulpmiddelen monteren. Mocht een hoge druk reiniging niet mogelijk zijn, dan kunnen we ook overgaan tot mechanische ontstopping of reiniging. Zo kunnen we zelfs de meest hardnekkige obstructie te lijf gaan.

Inspectie: het onzichtbare wordt zichtbaar
De experts van Riool R.I.R. Leidingtechniek willen eerst constateren voordat ze gaan opereren. Vergelijk het met een behandeling in het ziekenhuis: je maakt toch ook liever eerst een röntgenfoto voordat je begint te snijden? Om te achterhalen waarom eventuele rioolproblemen zich voordoen, brengt Riool R.I.R. Leidingtechniek uw volledige rioolstelsel in beeld en 3D in kaart. De geavanceerde camerakop wordt als een soort capsule in de leiding ingebracht. In, onder of rondom uw pand: onze experts traceren de camerakop, peilen de diepte van de leiding en sporen zo uw rioolprobleem op. De HD beelden die tijdens de rioolinspectie worden opgenomen, worden met een speciale 3D-software geanalyseerd. Op ons kantoor werken we die analyse verder uit in een rapportage, creëren we gedetailleerde tekeningen en stellen we verdere actieplannen op.

De nieuwste hightech rioolcamera-systemen die door ons worden ingezet bij rioolinspecties, worden door Riool R.I.R. Leidingtechniek sinds mei 2018 gebruikt. Zowel de ‘Kummert Profi 4 HD’ als ook de ‘Kummert Easy HD’ beschikt over een uitstekend HD-beeld en een perfecte opnamekwaliteit. De camerakoppen zijn allemaal voorzien van 3D geo-sensoren en kunnen exact worden afgesteld op de uit te voeren rioolinspectie. Over een maximale lengte van maar liefst 300 meter kan dit systeem ongestoord zijn werk doen. De camerakop kan 360 graden rondkijken in de rioolbuis en over -120 graden en +120 graden kantelen. Zo missen we geen enkel detail.

Renovatie: 50 jaar lang een gezond riool
Soms is er onontkoombare schade ontstaan aan het rioleringsstelsel door slijtage, verstoppingen of constructiefouten. Een renovatie is dan noodzakelijk. Relining is het inwendig vernieuwen of repareren van bestaande leidingen. Vanaf een lengte van 50 centimeter tot wel 100 meter blazen wij u oude leidingen, letterlijk nieuw leven in. Met speciale geavanceerde apparatuur installeren wij een ijzersterke kous aan de binnenzijde van de bestaande leiding. Zwakke plekken worden zo constructief hersteld en lekkages behoren tot het verleden. Met deze innovatieve techniek van Riool R.I.R. Leidingtechniek kunnen complete leidingsystemen nu zonder veel hak-, breek- en graafwerkzaamheden worden gerepareerd. Vloeren in panden, bestratingen, tuinen en/of openbare verhardingen blijven volledig gespaard, door het toepassen van de reliningtechniek. De renovatie/reparatie kan vliegensvlug zonder veel overlast worden uitgevoerd, wanneer het gehele leidingstelsel van binnenuit wordt vernieuwd. Door relining toe te passen, verlengen wij de levensduur van uw bestaande riool met minimaal 50 jaar.

Riool R.I.R. Leidingtechniek uit Swalmen is een professioneel en door Techniek Nederland erkend rioolbedrijf binnen de Riooltechniek. Met speciale camera’s, robots en relining apparatuur blijven ze zo de concurrentie in Roermond en omgeving al ruim 13 jaar een grote stap voor. Bij spoed is Riool R.I.R. Leidingtechniek altijd beschikbaar in Roermond en omgeving. Hulp nodig? Neem contact met op via www.rioolrir.nl of bel 0475 - 741 649. “Wij helpen u graag!”